Forsiden  |  TilbageE-mail


DEMENS kræver mere ...

 
 Forside  | Aflaster  | Pårørende  | Links  | 

Demens kræver meget af dig som pårørende.
Men der er hjælp at få i form af en aflaster.

Her kan du henvende dig

Du kan henvende dig til én af de frivillige samarbejdende foreninger, der står bag denne hjemmeside. I Aarhus-området er vi tre frivillige foreninger, der står bag initiativet ”aflaster til demente” - 100% bakket op af Aarhus kommune. Vi er Alzheimer Foreningen, OK Klubberne og Ældre Sagen.

Få et velfortjent ”pusterum”

Du har nemlig brug for et ”pusterum” i dagligdagen med din hjemmeboende demente ægtefælle/pårørende.
Dette ”pusterum” og friheden til at være sig selv, skaber aflasteren på en måde, så du ikke føler, at du har svigtet din demente ægtefælle eller pårørende.

Brug dit pusterum med god samvittighed

Et pusterum giver nye kræfter, og du får som pårørende tid til indkøb, vask, frisør og andre opgaver, som skal løses i hverdagen. Husk også at pleje dine sociale kontakter og glem ikke at deltage i fritidsaktiviter. Og det kan du gøre med god samvittighed, da aflasteren er der for både dig og din pårørende.
Du kan være tryg ved aflasteren, som har tavshedspligt omkring alle personlige oplysninger, han eller hun får kendskab til.

Aflastning

Aflastningen kan f.eks. ske ved, at aflasteren går tur med den demente - eller blot ved, at aflasteren er til stede i hjemmet. Vel at mærke på hjemmets betingelser. Aflastning er et supplement til den hjælp, som familien i øvrigt får.
Aflasteren overtager således ikke de pligter, som påhviler hjemmeplejen.
Vi tilstræber, at det er den samme aflaster, der kommer hjem til jer hver gang. Besøget er oftest på tre timer om ugen - eller efter aftale.

Hvad er en aflaster?

Det er en moden person med indlevelsesevne og lyst til at være noget for andre. Aflasteren har tilknytning til de frivillige samarbejdende foreninger nævnt her i folderen og modtager herigennem regelmæssig undervisning og vejledning. Tilbuddet til dig om en aflaster er gratis, ligesom aflasteren udfører sit job gratis og udelukkende af næstekærlighed.

Ta’ kontakt til Inga Hansen